Let op, dit artikel is ingescand en met tekstherkenningssoftware omgezet. Vandaar dat er nogal wat fouten in de tekst kunnen voorkomen.

Trouwt Linda de Mol op TV met haar Fred?

Bron: Prive - 28 jul 1990

Linda de Mol - article picture

LINDA DE MOL wil in haar nieuwe romantische spelshow 'LOVE LETTERS' kandidaten laten trouwen in de tv-studio, die voor deze gelegenheid wordt omgetoverd tot trouwkapel. Linda zoekt daarvoor nu mensen die hun partner op originele wijze ten huwelijk willen vragen. Zelf wacht Linda intussen op een romantisch huwelijksaanzoek van hear eigen vriend FRED REUTER. Trouwt zij straks met hem ook in haar eigen show? LINDA WIL JE MET ME TROUWEN? Met een blos op de wangen bekeek TROS-presentatrice LINDA DE MOL deze tekst, waarmee een vliegtuigje enige tijd boven Hilversum cirkeide. Heeft haar vriend FRED REUTER, met wie zij al viereneenhaif jaar haar leven deelt, eindelijk de stoute schoenen aangetrokken en Linda ten huwelijk gevraagd? Nog niet, zegt Linda. Maar de blonde tv-ster maakt duidelijk dat zij wel wacht op een romantisch en origineel huwelijksaanzoek van de man aan wie zij haar hart heeft verloren. Linda heeft zelfs al uitgesproken ideeën over hoe haar huwelijksdag er straks moet uitzien!

'Als ik trouw, moet het heel romantisch zijn in een moole omgeving. ik denk dat ik het feest ook heel intiem houd, met hooguit 50 man. Met alleen je echte vrienden en vriendinnen om je heen, die willen dat jij een leuke dag hebt. En dan een feest tot in de late uurtjes. Je bent dan wel verplicht later nog een receptie te geven, waar alle anderen nog komen. Want een feest met 300 man vind ik toch iets minder... ik denk ook dat mijn ouders en die van Fred het ontzettend leuk zullen vinden zo'n dag mee te maken. Zeif loop je op zo'n feest in een soort roes, stel ik me voor,' zwijmelt Linda, die haar grote dag al helemaal voor zich ziet...

Eerst een tijd samenwonen is volgens Linda de beste manier om je aanstaande huwelijkspartner door-en-door te leren kennen. 'Als je samenwoont en het gaat niet goed, is het makkelijker Linda zoekt huwelijkskandidaten voor haar Romantiek speelt een allesoverheersende rol in de nieuwe qrote speishow 'LOVE LETTERS' die LINDA DE MOL vanaf Tweede Kerstdag acht weken lang op het TROS-scherm 9aat presenteren. Voor het eerst 1in de geschiedenis van de vaderlandse tv zullen partners daarin werkelijk met elkaar in het huwelijk treden.

In de studio verrijst een heuse TROUWKAPEL, waar een ambtenaar van de burgerlijke stand het winnende spelkoppel in de echt zal verbinden, in aanwezigheid van familie, vrienden en officiële getuigen en ten overstaan van miljoenen kijkers. Hun jawoord zal de romantische finale vormen van de show. De net 26 jaar geworden tv-presentatrice is meer dan enthousiast over de formule van haar nieuwe programma, waarmee zij de opvolgster wordt van RON BRANDSTEDER met zijn 'Honeymoon Kwis'. Linda: 'We zoeken nu mensen die 'hun partner op heel originele wijze ten huwelijk willen vragen. Bijvoorbeeld door een fanfare in de tuin te laten opdraven, of met een optocht van 40 witte olifanten. Dat aanzoek, waarvan de andere partner niets mag weten, zal door ons met een verborgen camera worden opgenomen.

Als de partner op dat aanzoek 'JA' zegt, is het paar kandidaat voor onze huweliiksshow. Zij gaan dan ogenblikkelijk in ondertrouw. In elke show doen drie kandidatenparen mee. Het winnende koppel trouwt daarna in de trouwkapel in de studio. Alle drie de koppels krijgen van ons ringen en bruidskleding. Van alle paren worden ook de familieleden en vrienden uitgenodigd. De koppels mogen ook zelf zeggen door wie ze getrouwd willen worden. Als hun keus bijvoorbeeld op ANDRE VAN DUIN valt, zullen we er alles aan doen hem daarvoor te krijgen. Er treden artiesten op, die ze eventueel ook alsgetuigen mogen laten fungeren. De huwelijksvoltrekking wordt heel romantisch met fanfares en grote zangkoren. De show wordt 's middags voor - bruidsshow de uitzending opgenomen, want het bruidspaar, het winnende koppel, moet gelegenheid hebben zich om te kieden. Er kunnen prachtigeprijzen ter waarde van zo'n 25.000 gulden worden gewonnen. We willen oak de liefste hartewens van het bruidspaar proberen te vervullen. De niet-winnaars mogen hun bruidskleding ook houden en kunnen later een trouwdatum plannen. Een huwelijksdag moet voor man en vrouw een bijzondere dag worden, waar ze hun leven lang met plezier aan terugdenken. En een huwelijk dat voor de tv wordt voltrokken, is iets datje niet snel vergeet. Bovendien heb je op deze wijze een volledig verzorgde gratis bruiloft,' zegt Linda. 'Het idee voor de show is afkomstig van de Engelsman NICKY HAYES, die een stapel krantenknipsels had van mensen die elkaar op zo'n aparte wijze ten huwelijk hadden gevraagd, dat ze er de krant mee haalden. ik zou het ook leuk vinden,' vertelt Linda, 'als VROUWEN hun vriend op originele wijze ten huwelijk zouden vragen. Je zet hem weliswaar voor het blok, maar je krijgt wel een duidelijk antwoord!'

Zo kunt u zich opgeven:

Als je je vriend of vriendin op een originele, romantische wijze ten huwelijk wilt vnagen en wilt meedoen aan LINDA DE MOL's trouwshow, stuur dan je idee, met een foto van jezelf en je_partner, in een brief aan: LOVE LETTERS, postbus 1997, 1200 BZ, Hilversum. Als je idee wordt gefilmd, word je kandidaat voor de tv-show. Het kan dan gebeuren dat je 'live' in het programma trouwt metje hele familie en al je vrienden erbij. Voor het welslagen van het filmpje rond het huwelijksaanzoek is het belangrijk dat de ander van niets weet en spontaan reageert. Vermeld daarom ook een telefoonnummer en adres van je werk, buren, familie of vrienden, waar de TROS je kan bereiken. De opnamen van de huwelijksaanzoeken beginnen in september.

terug