Let op, dit artikel is ingescand en met tekstherkenningssoftware omgezet. Vandaar dat er nogal wat fouten in de tekst kunnen voorkomen.

Linda de Mol gaf zich nieuwe oren als kerstcadeau

Bron: Prive - jan 1989

Linda de Mol - article picture

Hoewel LINDA DE MOL zich al maanden verheugde op de party ter ere van het 1O-jarig-jubileum van haar broer JOHN DE MOL JR., was ze op de grote avond in geen velden of wegen te bekennen. Ze had een belangrijke keuze moeten maken: het feest of een SCHOONHEIDSOPERATIE... Haar uiterlijk won!

Na jaren aarzelen trok LINDA DE MOL (25) dezer dagen de stoute schoenen aan en liet haar oren rechtzetten. De schoonheidsoperatie, die werd uitgevoerd in een Hilversums ziekenhuis, is geslaagd en binnenkort zal de blonde presentatrice mooier zijn dan ooit. Eindelijk zal zij dan ook haar lange lokken heel chic kunnen opsteken. Tot nu toe waagde zij dit niet, omdat zij haar oren wilde verstoppen achter haar blonde haar. Linda vond altijd at dat haar oren te ver van haar gezicht afstonden. Hoezeer men haar er ook van trachtte te overtuigen dat ze een uiterlijk heeft waar velen van dromen; het idee dat or iets niet aan haar klopte werd steeds onverdraaglijker.

Het is nagenoeg bekend dat iedere vrouw, hoe knap ook, wel iets op haar uiterlijk aan te merken heeft Een te grote neus, een te kleine mond, te bolle wangen of een minder fraaie kin. En zo vond ook mooie Linda de Mol dat Moeder Natuur haar niet helemaal goed had bedeeld. Als jaren waren haar oren de presentatrice een doorn in het oog. 'Ik heb FLAPOREN,' vertelde ze in een openhartig interview aan PRIVE. 'Binnen onze familie is het zelfs een gevleugelde grap! Gelukkig hangt mijn haar ervoor, maar ik kan nooit eens met een mooi opgestoken kapsel verschijnen. Dan ziet iedereen mijn oren...'

Toch leek het een tijdlang of het Linda niet �cht deerde. Nog geen jaar geleden sprak ze dapper: 'Mensen raden me weleens aan om er iets aan te doen. Maar ik heb er geen last van en een bron van frustratie is bet ook niet bepaald!'

Hoewel Linda opgewekt beweerde geen echte problemen met haar uiterlijk te hebben, bleef het schoonheidsfoutje aan haar knagen. Hoewel eon schoonheidsoperatie eigenlijk niets voor de spontane en natuurlijke presentatrice is, wilde ze geen mogelijkheld onbenut laten om perfect voor de dag te komen. Teen ze eindelijk toch voor een operatie koos, had ze het echter te druk om die te ondergaan! Want hoe belangrijk ze het ook vond, ze wilde er geen leuke tv-aanbieding voor afslaan! Linda zat ook dit seizoen weer volop in het werk. Naast haar talkshow Linda waren er programma's als Dierenbingo en het internationale Diamond Awards Festival. Haar spaarzame vrije uurtjes bracht ze liever thuis door met haar vriend FRED REUTER, in plaats van in het ziekenhuis! Dus verstopte Linda haar oren, maar langzaam doch zeker groeide het gevoel dat ze er iets aan moest laten doen.

Nu ze enkele weken vrij had was er eindelijk gelegenheid om die vervelende schoonheidsfout te laten herstellen. Het enige probleem was dat het feest ter ere van het 1O-jarig jubileum van haar broer JOHN DE MOL JR. op dezelfde dag was gepland als de ingreep. Ze stond voor een lastig parket. Ging ze naar de party, dan zou ze haar oren voorlopig weer achter haar haren moeten stoppen, liet ze de operatie doorgaan, dan moest ze verstek laten gaan bij ��n van de grootste happenings in de tv-wereld en het feest van haar broer missen. De broer aan wie ze zo veel te danken heeft in haar carri�re.

Gelukkig is de band tussen broer en zus bijzonder hecht. En John (34) weet uiteraard hoezeer z'n kleine zusje 'geplaagd' wordt door haar probleem! In goed overleg wordt dan ook besloten om de operatie voorrang te verlenen. Woordvoerster van John de Mol produkties, MARJOLEIN WEYENBERG, vertelt: 'Linda wilde echt dolgraag haar oren laten rechtzetten. Dat die operatie alleen op de dag van bet feest kon, was heel spijtig. Maar als ze het nu niet had gedaan, had ze weer maanden moeten wachten voor ze er tijd voor had. Het was dan ook geen enkel punt van discussie. John was bet er helemaal mee eens: ze moest voor de operatie kiezen!' En afgelopen maandagmiddag was het dan zover. Een tikkeltje zenuwachtig vertrok Linda naar bet ziekenhuis. De kleine ingreep zou onder algehele narcose verlopen. Bij een dergelijke operatie, waarbij het meestal gaat om een verkeerde stand in bet kraakbeen, wordt een correctie uitgevoerd in dat kraakbeen. De oren worden als het ware naar achteren getrokken, waardoor ze dichter bij het hoofd komen te staan. De ingreep wordt in de regel poliklinisch verricht, geeft snel resultaat en gewoonlijk is de patient binnen veertien dagen geheel hersteld.

Ook bij Linda verliep alles naar wens. Opgelucht en trots vertelt haar broer JOHN DE MOL JR.: 'Linda is al weer thuis en gelukkig is alles heel goed gegaan.' Met een groot verband om haar hoofd mocht Linda na de ingreep al weg. Hoewel nog een beetje aangeslagen door de narcose, voelde ze zich verder al prima. Straks is ze weer helemaal 'de oude' en mooier dan ooit, met haar 'nieuwe' oren. Door SANDRA BANEN Foto ANTON DIJKGRAAF

terug