Let op, dit artikel is ingescand en met tekstherkenningssoftware omgezet. Vandaar dat er nogal wat fouten in de tekst kunnen voorkomen.

Trouwen? Dat doe ik maar een keer in m’n leven

Bron: Story - 3 okt 1986

Linda de Mol - article picture

De 22-jarige presentatrice Linda de Mol woont sinds kort samen met haar vriend Fred. "Maar trouwen zit er voorlopig niet in," zegt ze. "Ik wil eerst heel zeker zijn van mezelf voordat ik die stap neem" Het kan daarom nog wel even duren. De vraag is of haar 7 jaar oudere vriend bereid is zo lang te wachten. Er zijn in het afgelopen half jaar twee dingen gebeurd, die m'n leven een totaal andere wending hebben gegeven," vertelt de altijd goedlachse Linda de Mol. "In de eerste plaats heb ik zo'n zes maanden geleden, na een hele tijd van twijfelen, besloten om een punt te zetten achter m'n rechtenstudie. En in de tweede plaats, misschien nog wel veel belangrijker, ben ik ergens anders gaan wonen. Op zich toch niet zo'n punt, zou je denken. Maar dat is het voor mij wel degelijk, want ik ben namelijk bij m'n vriend ingetrokken. ik woon sinds kort samen met hem."

De pas 22-jarige presentatrice, de jongere zus van de bekende producent John de Mol jr en dochter van Conamus-direkteur John de Mol Sr ziet zich dus goed genoodzaakt haar tijd te verdelen tussen haar vriend Reuter, een Amsterdamse diamantair, en haar veeleisende werkzaamheden. Het mag misschien een beetje jammer zijn voor Fred, maar de balans slaat voorlopig heel duidelijk door naar Linda's werk. "Ik heb het inderdaad verschrikkelijk druk," gaat ze verder, "en dat is ook de enige reden geweest voor m'n beslissing om te stoppen met m'n studie. ik stond op een gegeven moment voor de keus: wil je nu door blijven modderen totdat de studie af is. Of zeg je "Vanaf nu gaat de beuk erin." En ik heb besloten dat laatste te doen. Ik wilde gewoon zoveel mogelijk ervaring opdoen, Er kwam in die tijd en dan praat ik over een half jaar terug ook steeds meer bij op televisiegebied. Het werd alsmaar moeiijker de studie nog een beetje bij te benen. Op een gegeven moment werkte ik vijf dagen per week en moest ik me in de resterende tijd zien voor te bereiden op alle tentamens. Nou, dat kon gewoon niet meer. Het was alleen maar heel logisch dat ik met mezelf in de knoop begon te raken, Maar voordat de dingen echt uit de hand gingen lopen, heb ik dus mn studie vaarwel gezegd. ik betwijfel of ik ooit weer de draad zal oppakken. Een allergrootste wens gaat in vervulling. Het rare is, dat vanaf dat bewuste moment allerlei aanbiedingen in een razend tempo op me afkwamen, En nu zit ik op een punt dat ik even tellen... ledere maand zon 37 tv-programma's doe. Echt waar. ik denk dat ik op dat gebied een soort van Nederlandse recordhoudster ben. ik kan me tenminste niet indenken dat er in dit land iemand rondloopt die nog vaker programma's presenteert."

Het leeuwedeel van die werkzaamheden verricht Linda overigens voor het Engelse Sky Channel. Voor deze satellietzender verzorgt ze onder meer het dagelijkse programma The D.J. Kat Show, de wekelijkse Eurochart en de eveneens wekelijkse Popformule. En daar komt onze eigen TROS om de hoek kijken. Dat laatste programma doet ze namelijk voor Sky in bet Engels en voor de TROS in het Nederlands. Samen met de van de VARA afkomstige Jeroen Soer. "Maar er is meer," glundert Linda, "want in het komende seizoen gaat een van m'n allergrootste wensen in vervulling, ik heb zo tussen neus en lippen door weleens de opmerking laten vallen dat ik best zin had in een gezellige praatshow. En die gelegenheid krijg ik nu.

In november gaat de eerste aflevering er al uit. Het is de bedoeling dat ik iedere maand met een nieuwe show kom. Heerlijk! ik zit ook in bet redactieteam en dat betekent dat ik invloed heb op de onderwerpen die we gaan behandelen. ik weet nog niet precies hoe het er allemaal uit gaat zien, maar ik denk dat het lets wordt tussen "Hier is... Adriaan van Dis" van de VPRO en "Tineke" van Veronica. Weet je, ik zit me nu al zenuwachtig te maken, want dit is lets heel anders dan wat ik tot nog toe heb gedaan. Maar ik zie het helemaal zitten en het wordt beslist heel leuk. Vraag me niet hoe het nou komt dat er zoveel fijne dingen me gebeuren in m'n werk. Ik heb er geen zinnige verklaring voor.

Het enige dat ik kan bedenken is, dat ik misschien een soort gat in de markt aan het opvullen hen. Mijn vader was er trouwens in eerste instantie niet zo gelukkig mee. En dat kwam natuurlijk vooral vanwege m'n beslissing om te stoppen met m'n studie. Maar gelukkig heeft ook hij gezien dat het niet meer te combineren was met m'n werk. Hij begreep dat het een afschuwelijke keuze was voor mij en ik denk dat hij daarom mijn uiteindelijke beslissing ook vrij gemakkelijk heeft geaccepteerd. Hij zag dat ik mijn televisiewerk heel leuk vond. Vanaf m'n allereerste stappen in de showwereld heeft hij me consequent voor ogen gehouden dat het ineens allemaal weer afgelopen kan zijn. Daarom heb ik ook die studie nog zo lang aangehouden, Maar ik heb nu vaste contracten TROS-allebei 2-jarige verbintenissen en hij ziet in dat het in tegenstelling tot zo'n anderhalf jaar geleden, toen ik een keer per week een programma voor Sky presenteerde, nu heel serieuze vormen heeft aangenomen.

Fred maakt daarover geen ruzie met me. Hetzelfde geldt voor m'n vriend Fred. Hij begrijpt me. Zelf is hij ook ontzettend ambitieus. Hij heeft net een tweede zaak geopend en daarmee is hij heel druk geweest de laatste tijd. Hij werkt zes dagen per week, want als de zaken open zijn, ook op zaterdag dus, is hij er ook. ik accepteer dat. En hij gaat op zijn beurt geen ruzie maken omdat ik zo vaak van huis ben. Ik heb mezelf voorgenomen om verschrlkkelijk hard te werken en carrire te maken. Fred ook. We hebben geen afspraak gemaakt om een bepaalde dag in de week vrij te houden. Toch zou ik dat graag willen. Op de zondag bijvoorbeeld, zijn vrije dag. Maar het lukt me jammer genoeg lang niet iedere week. Zo nu en dan neemt hij tussendoor een dagje vrij en dan houdt hij rekening met mijn schema, zodat we zo'n dag gezellig met z'n tween kunnen doorbrengen.

We hebben het ook al daarom nog niet over trouwen gehad. Daar wil ik de tijd voor hebben, want van die gebeurtenis wil ik absbluut lets fantastisch maken. Bovendien wil ik de dingen eerst nog even aankijken. We blijven dus voorlopig lekker samenwonen. En ls het er ooit van komt met ons, dan wil ik het ook meteen goed doen. Niet snel even tussen twee optredens door. ik wil maar n keer in m'n leven trouwen. Hoe modern en eigentijds ik in andere opzichten misschien ook mag zijn, zodra het onderwerp trouwen ter sprake komt, ben ik verschrikkelijk ouderwets,"

terug