Let op, dit artikel is ingescand en met tekstherkenningssoftware omgezet. Vandaar dat er nogal wat fouten in de tekst kunnen voorkomen.

Een hele dag op stap met Linda de Mol

Bron: TROS Zomerspecial - jun 1986

Om te zien hoe Linda haar best doet voor de TROS gingen we een dagje met haar op stap tijdens de opnamen van "De Spoorzoekersshow" in het Zuidhollandse Dordrecht...

Ze droomde van een loopbaan als advocate, maar ze gaf haar rechtenstudie (voorlopig) op voor een carrière als televisiepresentatrice. Ret Sky Channel-publiek bezweek al snel voor haar onbevangen, spontane charmes, de TROS-kijkers volgden spoedig. Linda de Mol (21), jong, aantrekkehijk en dynamisch. In de komende maanden presenteert zij een groot aantal zomerprogramma's op lokatie en niet te vergeten het popprogramma "Popformule". We gingen een dagje met Linda op stap.

Ze groeide op in het showbizz-wereldje. Vader John de Mol Sr. was zanger ("El Paso") en behartigt tegenwoordig de belangen van de Nederlandse artiesten in de Stichting Conamus. Broer John jr. is manager van een groot aantal Nederlandse popacts en daarnaast producer van diverse televisieprogramma's. Toch had ze de huip van beiden niet nodig om een plaatsje te bemachtigen in het televisiewereidje. De directie van Sky Channel zélf koos Linda uit als presentatrice van "The Eurochart Top 50".

Een klein beetje ervaring had Linda al. Op 12-jarige leeftijd presenteerde ze voor de AVRO-televisie het programma "Wat je zegt ben je zelf". Ze werd 'stomtoevallig' voor deze klus uitgekozen, nadat de samenstellers van de show haar hadden zien zingen in AVRO's Kinderkoor. Linda vertelt: "ik deed dat een jaar of twee. Daarna heb ik me op mijn studie aan het gymnasium gestort, om vervolgens rechten te gaan studeren. Totdat ik door Sky Channel werd gevraagd naar aanleiding van een screentest, waarvoor ik mezelf had opgeven. ik werd uitgenodigd om naar Londen te komen. In plaats van de verwachte rondleiding door de studio's, werd ik prompt voor de leeuwen geworpen en moest ik uitzendingen met onder anderen Pat Sharp presenteren".

Een keer in de week de "Eurochart Top 50" opnemen groeide al snel uit tot dagelijkse arbeid voor Sky en Linda's studie raakte in het slop. "ik hakte toen de knoop maar door en koos definitief voor mijn job als presentatrice. Misschien dat ik mijn studie rechten later nog wel eens oppak". Linda ervaart het werken bij Sky Channel als heel anders dan haar arbeid bij de TROS, waar ze het afgelopen jaar programma's als "Popformule" ging presenteren en de assistente van Ron Brandsteder in de "Showbizzquiz" was. "Sky kent bijna geen voorbereiding. vaak weet je voor de uitzending niet eens welke gasten je krijgt. Een show bij de TROS wordt juist heel goed voorbereid, soms zelfs drie dagen lang gerepeteerd".

Koken, tennis, squash, reizen, lezen, een bioscoopje pikken en uit eten gaan behoren tot de hobby’s van Linda. "Maar ik kom er niet meer aan toe", verzucht ze. "ik werk nu zowel voor de TROS als voor Sky. Beide zijn verschrikkelijk belangrijk voor me. Zoals mijn eerste grote quiz. "De Spoorzoekersshow", Een programma dat we opnamen rond het thema "Maak van thuishhijvers geen spoorzoekers". Ik kan je verzekeren dat ik waanzinnig nerveus was. Ret was mijn zwaarste klus tot op heden. Voor mijn gewicht is het trouwens een goede zaak. Tijdens de twee dagen repeteren ben ik al zeker twee kilo afgevallen! Eigenlijk zou ik dus elke week zo'n programma moeten doen..."

terug