Let op, dit artikel is ingescand en met tekstherkenningssoftware omgezet. Vandaar dat er nogal wat fouten in de tekst kunnen voorkomen.

De Zwart terug naar oude liefde

Bron: krant - 1 apr 1986

HLVERSUM Poppresentator Erik de Zwart gaat terug naar Veronica. Twee jaar geleden verliet hij deze omroep om voor de Tros te gaan werken, maar nu heeft hlj weer voor zijn oude liefde gekozen. De Zwart werd begin deze week nog genoemd als presentator van het popprogramma Popformule dat de Tros met ingang van oktober samen gaat maken met de Britse commerciele satellietzender Sky Channel. Het overleg tussen de Zwart en Veronica was al aan de gang nog voordat de samenwerking tussen Tros en Sky Channel bekend werd.
De Tros vindt de gang van zaken rond de transfer van de Zwart betreurenswaardig omdat daarmee, volgens de Tros, de afspraak wordt gesdhonden dat de omroepen die in ATVverband (Avro-Tros-Veronica) samenwerken geen mensen van elkaar zouden overnemen.

De Tros refereert daarbij aan de boosheid van Veronicadirecteur Rob Out, toen vorig jaar bekend werd dat de Avro de toenmalige Veronica-medewerkster Leonie Sazias had gecontracteerd. Veronica zegt nu zich juist door het geval-Sazias niet meer aan de gemaakte afspraken gebonden te achten, Erik de Zwart gaat bij Veronica het televisieprogramma Nederland-Muziekland presenteren. De huidige presentator Chiel van Praag gaat zich met beleidszaken hezighouden. Ook zal De Zwart voor Veronica elke vrijdag een twee uur durend radioprogramma maken.

De 27-jarige presentator die per 1 mei naar Veronica teruggaat wordt bij de Tros opgevolgd door Linda de Mol, die het afgelopen seizoen samen met Ron Brandsteder de Telelot-actie voor de Tros-televisle presenteerde. Linda de Mol zal nu ook het Tros-Sky Channel-programma Popformule gaan presenteren. Pikante bijkomstigheid is dat zij voor Sky Channel ook al een elgen muziekprogramma heeft.

terug