Let op, dit artikel is ingescand en met tekstherkenningssoftware omgezet. Vandaar dat er nogal wat fouten in de tekst kunnen voorkomen.

Ik ben verliefd. En hoe!

Bron: Story - 15 nov 1985

Linda de Mol - article picture

Ron Brandsteder heeft een nieuwe, knappe vrouw aan zijn zijde. De boomlange presentator van het nu al razend populaire programma Telelot-showbizzquiz deelt zijn succes met Linda de Mol, telg uit een even beroemde familie. "Ik heb nog nooit zo'n lieve vriend gehad," vertrouwt de 21-jarige Linda ons toe.

Komt het door het snelle succes of is er meer aan de hand met Linda de Mol, de nieuwe ontdekking van het televisieseizoen? Miljoenen kijkers hebben zelf kunnen zien hoe zij naast Ron Brandsteder schittert en straalt in de mammoet Telelot show. Linda bloost als ze ons toevertrouwt: "Je mag het ook eigenlijk wel weten. Ik ben verliefd. En hoe! Hij is inderdaad ouder dan ik, maar ik heb nog nooit zo'n lieve vriend gehad. Sinds ik hem ken is mijn leven zo enorm veranderd. Het lijkt wel een sprookje..." Sinds enkele weken deelt Linda haar leven met haar geliefde. De Telelot en Sky Channel presentatrice is dan ook nauwelijks meer te vinden in haar knusse flat in de Amsterdamse Watergraafsmeer, die ze samen met drie vriendinnen had gehuurd. Elk vrij ogenblik wil ze zo dicht mogelijk bij de man zijn, die zoveel voor haar betekent. Meer nog dan het stormachtige televisiesucces, dat zij momenteel oogst. Ik mis mijn ouders vaak

"Nee natuurlijk heb ik geen trouwplannen" vertelt Linda. "Daar voel ik me zeif nog veel te jong voor. We genieten gewoon van elkaar. We doen samen lekker spannende dingen, even een droomreis naar Marbella bijvoorbeeld. Of leuke dingen in Amsterdam. Ja wat een andere stad is Amsterdam trouwens dan het Hilversumse wereldje dat ik zo gewend was. Deze stad leeft echt. Je ontmoet zoveel verschillende mensen, dat je dag gewoon veel sneller lijkt om te gaan."

Toch gaat Linda enkele keren per week terug naar het Gooi. "Om mijn vader en moeder op te zoeken," zegt ze. Weet je, ik mis mijn ouders vaak best erg. Daarom ga ik nog steeds twee, drie keer per week naar huis om wat bij te praten. En ook als ik kleren wil kopen, dan doe ik dat samen met mijn moeder in Hilversum. Daar is het toch gezelliger dan in Amsterdam." Linda pendelt dus op en neer tussen het Gooi en Osdorp, waar haar nieuwe vriend Fred Reuter een prachtig appartement bezit. Fred Reuter is een succesvolle Amsterdamse diamantair, die zeven jaar ouder is dan Linda. "Ach, dat is nauwelijks een verschil," zegt ze. "Wat zijn zeven jaartjes nuu helemaal?"

Over de televisie-show, die ze samen met Ron Brandsteder presenteert roept ze opgetogen: "Een geweldige uitdaging. Niet alleen omdat dat een doorbraak betekent maar als ik het goed doe, dan krijg ik volgend jaar misschien wel een eigen TV-programma. In januari staat er een proef-opname voor gepland. We weten nog niet precies wat voor een programma het zal worden. Dat moeten we nog even bekijken. Maar erg spannend is het wel..."

Voor Linda, die het Nieuw Lyceum in Hilversum bezocht en nu naast haar TV-werk een rechtenstudie in Amsterdam volgt, lijkt het leven dus één groot sprookje. Welk meisje van haar leeftijd krijgt immers zo'n gouden kans in de schoot geworpen? Ze reageert echter heel nuchter op het succes. "Het is allemaal zo betrekkelijk, ik zal me doorlopend moeten waarmaken. Want het is een hard wereldje. Maar ik vind het zo leuk, mijn moeder maakte zich er zelfs wel wat zorgen over dat ik mijn studie wat begon te verwaarlozen door mijn televisiewerk. Ik had eigenlijk gepland om in de kortst mogelijke tijd af te studeren. Door mijn werk voor Sky Channel - het programma wordt iedere dinsdag opgenomen in de Utrechtse discotheek Cartouche - heb ik er een jaar ann moeten plakken. Maar geen nood, dan doen we er gewoon wat langer over..."

Concrete plannen heeft Linda met haar studie nog niet. "Het is gewoon een noodzaak voor me om iets achter de hand te hebben als er iets met mijn carrière fout zou lopen... Ze kijkt wel reikhalzend uit naar de uitstapjes die ze binnenkort met Erik de Zwart zal maken in het land.

De echt populaire disc-jockey valt onder het management van Linda's broer John de Mol jr. Omdat Linda van plan is om over enkele tijd met een geheel eigen disco-show het land in te trekken, doet ze bij Erik wat ervaring op.

"Want dat vak is veel moeilijker dan je in eerste instantie zou denken," aldus Linda. "Er zijn zoveel facetten waar je rekening mee moet houden. Ik moet eigenlijk wel het land in binnenkort. Om bij te verdienen. Want zo op het eerste gezicht klinkt het wel erg luxe wat ik nu voor Sky Channel doe en nu ook voor de TROS, maar voorlopig betekent dat, dat ik er echt geen dik belegde boterham aan overhoud. Ik kan mijn huur ervan betalen, en mijn auto... en ik verdien mijn geld misschien wat gemakkelijker dan mijn medestudenten die vaak zitten te zwoegen in een of andere bruine kroeg. Maar rijk, nee, dat ben ik er niet van geworden. Maar dat hoeft ook niet zo. Ik vind het allemaal gewoon veel te leuk..."

terug